onsdag 19 augusti 2009

Vi Svenskar är riktigt snabba...om beslutet nu går igenom, men det få vi väl hoppas. Kul om det kan hända någonting på byggnadsfronten i Sverige (och Europa)

Tänk att "Redan om fyra till fem år kan bygget påbörjas"(!) Här får Kineserna se och lära hur man snabbt får upp en skyskrapa. (Jag hoppas det är uppenbart att jag är ironisk). Jag brukar säga (utan att vara ironisk) att det byggs en skyskrapa i Kina på kortare tid än det tar att få bygglov för en skyskrapa i Sverige. Jag är rädd att detta projektet lär bli ännu ett exempel på det.

Förslag på utseende för Stockholms tilltänkta skyskrapa "Stockholmsfyren"

4 kommentarer:

 1. Jag vet inte om någon har påpekat detta förut, men man skriver inte "kinesiska", "kineser" eller "svenskar" o.s.v. med stor bokstav som i engelskan. Det kanske är avsiktligt, men det stör faktiskt läsningen. Kul blogg annars...

  SvaraRadera
 2. Hallå Hemulen,

  Jo - Jag får mycket kommentarer angående mitt sätt att skriva. Ex:
  > Stavfel
  > Stor bokstav på fel ställe (som din kommentar)
  > Kusiv text på fel ställe
  > Olika språk på platsers namn
  > Felaktiga "smileys" typ " ;-)"
  > Användande av "-" som i "Jo - Jag får..." i inledningen på denna kommentar

  Jag är en "kantig" ingenjör, så dessa frågorna är inte mitt huvudämne. Jag tar dock tacksamt mot alla förslag på förbättringar - men det är inte säkert att jag bryr mig om dem ;-)

  SvaraRadera
 3. HAHA! De har du nog rätt i... Sverige är lite efter i utvecklingen med att bygga xD

  SvaraRadera
 4. Haha angående stavfel... alla författare har väl en korrläsare innan boken går i tryck;) Jag bodde tre år i Beijing men under de tre åren hann jag inte samla en bråkdel av de fakta som jag får genom din blogg. Fortsätt fortsätt med stora och små bokstäver!
  /Helena

  SvaraRadera