tisdag 4 augusti 2009

Tvättinstruktion på Lotteria


Jag har hittat ett nytt favoritställe dit jag ibland går på lunchen när jag vill få i mig någon med västlig smak. Det är LOTTE 's egen snabbmatskedja Lotteria (McDonald's stil) som inte i på något sätt är västlig eftersom Lotteria är ur-Koreanskt och bara finns i Asien. Restaurangen finns i Intime LOTTE-varuhusets food courtWangfujing i Beijing.

Jag försöker vara hygienisk och är noga att tvätta mina händerna innan jag "äter med händerna" som man gör på denna typ av restaurang. När jag skulle göra just det lade jag märke till den tvättinstruktion som satt vid handfatet på varuhustets toalett. Instruktionen är utgiven av Beijing Health Education Institute, och beskriver mycket detaljerat i sex steg hur man tvättar händerna.

Man kan tycka att det är lite komiskt med instruktion som denna, men jag tror att många av alla epidemier i världen skulle kunna bromsas om folk blev bättre på en så enkel sak som att tvätta händerna. Instruktionen är uppsatt på förekommen anledning gissar jag. Jag ska naturligtvis i detalj följa instruktionen i fortsättningen. ;-)

Detaljerad tvättinstruktion från Beijing Health Education Institute

2 kommentarer:

 1. Måste bara fråga en sak. Kom precis hem från Kina. Kan inte ett ord kinesiska, men det lät som om alla sa "nigga" (ingen aning hur det stavas men det lät så) hela tiden. Vet du vad det kan betyda? Kunde finnas med flera gånger i samma mening.

  SvaraRadera
 2. Hej Elin,

  Det du har hört är sannolikt "nàgè" (那个) som betyder "den där".
  Ett liknande uttryck är "zhège" (这个) som betyder "den här".

  Mvh/Krister

  SvaraRadera