söndag 9 augusti 2009

Svenskt snus i Beijing


Efterfrågan styr som bekant utbudet, och det finns ganska många Svenskar i Beijing. I skyltfönstret till en av pubbarna längst Sanlitun hittade jag en skylt om att de säljer "Swedish Snus". Det är inte utan att man (på förekommen anledning) får tankar till charterresmål i Medelhavet eller Thailand. O-exotiskt, och kanske inte det man vill se, men (dessvärre?) är det ju vi själva som skapar efterfrågan.

Priset tycker jag inte var så dramatiskt med tanke på det begränsade utbudet, och avståndet till Sverige. Med dagens växlingskurs så motsvarar 50 RMB mindre än 55 SEK. Jag använder inte snus själv, men vet nu vart jag kan hänvisa desperata Svenska turister.

"Swedish Snus" - Finns att inhandla på bargatan Sanlitun

12 kommentarer:

 1. Nu blev min man glad, i fall han skulle få med sig någon dosa för lite när vi ska åka och hämta våran lilla flicka nu i höst!
  Tack för en väldigt bra blogg!!

  Mvh Anna

  SvaraRadera
 2. kan du beskriva ungefär vart? jag vet vart bargatan är, men har gått där hundratals gånger men har aldrig sett den här skylten, vet du namnet på barens namn? tack på förhand.

  SvaraRadera
 3. Vet inte vad baren heter, men det var en av dem direkt på östra sidan av Sanlitun i höjd med södra delen av The Village.

  Lycka Tilll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. hej krister!
   vet du hur mycket snus det är tillåtet att ta med till kina? åker till hongkong men mellanlandar i peking..vi ska ut mot yunnan senare..tror du det går att ta med 2 stockar?
   har letat och letat efter info men hittar ingen bra nångonstans.
   /caroline

   Radera
  2. @Caroline,

   Jag känner inte till något om regelverket för import av snus, men jag vet att det är tämligen många som tagit med snus till Kina i de mängder du funderar på.

   Mvh

   Radera
 4. Sökte information om hur mycket snus man får ha med sig till Kina och vilken fråga man än ställer om landet så hamnar man givetvis hos Krister :-)

  Hittade även på Aftonbladet att man får ha med sig 500g.
  http://img.aftonbladet.se/resor/0601/23/tabell_368.jpg

  SvaraRadera
 5. När jag var i kina så beställde jag svenskt snus från www.snuskiosk.se Lättare än att leta upp där:)

  SvaraRadera
 6. Jag brukar köpa från www.swedishproducts.online och får dem hemlevererade. Funkar utmärkt. Dessutom stort utbud. 3-4 dagar med UPS och 50% billigare än hemma i Sverige.

  SvaraRadera 7. Chewing tobacco


  Buy Snus, Nicotine pouches, chewing tobacco online!. We sell a wide selection of loose snus as well as in portion pouches, with or without nicotine.


  https://swedishproducts.online/

  SvaraRadera