lördag 15 augusti 2009

So far, So good...


Första veckan på min nya språkskola, Easyou, är avklarad. Hittills är jag mycket nöjd. Inget att klaga på än. Jag har fått några viktiga kunskapsluckor tilltäppta som min tidigare skola uppenbarligen missat (för det lär ju inte varit jag som missat något). Lite irriterande när jag tänker på att jag missat några "självklarheter". Min nya lärare, Jerry Jia, är en kul prick som tycks vara mycket tålmodig och bra på att förklara saker.

Skolan ligger vid Dongsìshítiáo-bron, 东四十条桥, vilket är på östra 2:a ringvägen. Diagonalt mitt emot ligger Swissotel där jag bodde någon månad 2006 innan jag flyttade till min dåvarande lägenhet i CBD. Detta området är där jag hällts vill bo eftersom det är acceptabelt avstånd både till centrum och till Sanlitun-regionen där de flesta västrestaurangerna finns. Jag bor fortfarande kvar i centrum vilket betyder att jag nu har 45 minuter att gå till skolan. Lite för långt nu när det fortfarande är tok-varm så det har blivit taxi eller tunnelbana ibland. Jag kikar lite smått runt i området efter tänkbara framtida boplatser.

Jag har mina lektioner på våning 22 i ett 25-våningshus. Det är ett hus i den stora massan som man inte lägger speciellt märke till, men det finns bara sex hus i hela Sverige som är i motsvarande höjd. (Ungefär lika högt som DN-skrapan). Det känns komiskt att läsa om debatten i Stockholm varje gång någon "galen" arkitekt förslår en gigantisk 20-våningsskyskrapa som kommer att "förstöra" stadsbilden.

Min nya tålmodiga lärare - Jerry Jia

Utsikten från mitt klassrum över Dongsìshítiáo-bron. Det stora huset mitt emot är Swissotel där jag bodde 2006

3 kommentarer:

 1. Fantastiskt fint! Så fort jag tagit studenten ska jag till Beijing. Har bestämt mig för det. Staden har en sådan fantastisk historia! Men tyvärr är det 4 år kvar men tiden går fort säger dem ju =)

  SvaraRadera
 2. Ja tiden går fort. Bra att du har ett mål.

  Om 4 år kommer Beijing att se ganska annorlunda ut än idag om det fortsätter i samma takt som förut. Överlag positiva förbättringar tycker jag.

  SvaraRadera
 3. Hoppsan, 50 tecken på en vecka!
  Den nya skolan måste verkligen va bra ;-)

  SvaraRadera