söndag 16 augusti 2009

SOLANA Lifestyle Shopping Park


I nordvästra kanten av Chaoyang Park ligger "SOLANA Lifestyle Shopping Park". SOLANA är ett gigantiskt shoppingområde som mäter ungefär 500 x 200 meter. Alla byggnader är byggda helt i västlig stil och har tre fulla plan med shopping. Arkitekturen är mycket luftig och behaglig. Det är komfortabelt att vandra runt och titta på allt utan att det käns stressigt och intensivt. Dock kan det kännas lite konstgjort - ungefär som att gå på Disneyland. Överlag brukar det vara ganska glest med kunder i de nya västerländska shoppingcenterna i Beijing men kunderna tycks ha börjat hitta till SOLANA nu, så det känns inte så öde som det annars kan göra.

Utöver alla tänkbara affärer så finns det även biograf, en mängd kaféer, restauranger och även en bargata på östsidan. Restaurangerna är fina och varierande. De längst norrsidan känns dock en aning "Charter" med för många olika färger i kvällsbelysningen. En hel del restauranger finns även längs "Lucky Street" som ligger precis norr om SOLANA. Även Lucky Street ser ut som en konstgjord kulisstad. Bargatan är även den mycket fin med mysiga uteserveringar och vackert inredda barer. Dock tycks inte den stora massan kunder hittat till barerna ännu.

SOLANA är så stort, och har så mycket, att man med lätthet kan spendera en hel dag här utan att ha sett allt - och så kan man ju avsluta dagen på bar-gatan.

Miljöbild från SOLANA

Birdview över den stora SOLANA Lifestyle Shopping Park

2 kommentarer:

  1. Då vet jag vart jag ska tjata om att göra hela dagarna ... xD

    SvaraRadera
  2. Förutom all fin kultur och "kinashoppingen" så lockar såklart Zara och Sephora mig. Har hört talas om en klädesaffär som heter MIXXO också? Jag åker till Beijing för första gången om knappt två månader och undrar om de här västerländska och koreanska klädesaffärerna också är mkt billigare än hemma? Någon som har varit där som har en uppfattning om hur mkt det skiljer sig i pris? Tacksam för svar /Charlotte

    SvaraRadera