tisdag 27 oktober 2009

British Airways - 不错


Har i princip alltid varit Star Alliance trogen (SAS, Lufthansa, Air China m. fl.) när jag reser. Anledningarna är både att de är starkast från Skandinavien, och naturligtvis även bonusprogrammet. Nu får man ju ganska begränsat med poäng när man flyger "ap-klass" (ekonomi), så den sista anledningen väger inte så tungt för mig längre.

När jag igår flög till Beijing så var jag "o-trogen" och provade för första gången British Airways (ekonomi) på en långflygning. British Airways tillhör "oneworld", vilket är Star Alliance's stora elaka konkurrent.

Lite förvånad (varför?) så konstaterar jag att British Ariways är aningen bättre än SAS på flera små punkter, som tillsammans gav en riktigt bra helhetsbild. Sätena, och framförallt nackskydden är bättre än SAS, med stadiga sidostöd för huvudet. Betydligt fler filmer, och framför allt "on demand" som SAS inte har i ekonomiklass. (man kan starta, stoppa och spola i filmerna). Även ett litet "komfortpaket" med tandborste, strumpor och "ögonbindel" som SAS bara har i de högre klasserna. Mat och övrig service var ungefär motsvarande.

Jag kanske fortsätter att vara "o-trogen" även i framtiden.
(不错 = "inte illa")

En British Airways Boeing 747:a - fast jag åkte en 777:a

3 kommentarer:

 1. Hej, lysande blogg! Här kommer jag få mycket inspiration inför min planerade Kina-resa i vår!

  SvaraRadera
 2. Finnair har flyg till Peking ToR för 4340:- kan BA slå det?

  SvaraRadera
 3. Jag betalade betydligt mer. (Är inte så bra påläst på BA's priser generellt). Själv lyckas jag sällan boka speciellt billiga biljetter då jag ständigt är beroende av någon anslutning till lilla Kalmar, och då blir utbudet begränsat.
  Kan man åka direkt från Stockholm är det ekonomiska läget betydligt behagligare.

  SvaraRadera