torsdag 1 oktober 2009

Magisk Massage


I flera månader har jag, till och från, haft lite ont i mitt vänstra knä. Det har huvudsakligen märkts när jag suttit länge med benet böjt, men det har inte varit något större problem.

I tisdags morse när jag vaknade var av någon anledningen smärtan extrem. Jag kunde i princip inte böja benet. Så länge det var rakt var allt frid och fröjd, men försökte jag böja det blev det katastrof. Jag fick stappla runt som om benet var stel-opererat, och varje trappa blev en utmaning. Jag såg nog ganska rolig ut när jag linkade fram.

På kvällen gick jag till ett massage-center och tog en timmes behandling av knäet. De masserade, värmde och gned in med starka medel - men inget hjälpte. Det var kanske till och med värre efteråt. Det blev ett äventyr att ta mig hem. Att bara stiga in och ut i en taxi blev ett stort projekt.

I går onsdag var det lika illa, och jag började nu överväga tanken på att gå till en doktor. Jag har en hög tröskel i Sverige för att söka upp läkare, och den tröskeln blir inte lägre i Kina. Jag beslutade att först göra ett nytt försök med massage, men gick denna gången till ett "Medical Massage Center".

De började med att under en dryg halvtimma tok-värma mitt knä med en brännande het stenpåse. Därefter började massagen som bitvis var riktigt plågsam - men jag bet ihop. Slutligen sveptes knät in med en trasa som dränkts in i någon riktigt stark kemikalie. Det brände i huden som om det var frätande syra. Ovanpå detta hamnade sedan den varma stenpåsen igen. Det kändes bokstavligen som det brann i mitt ben!

Efter två timmar var det färdigt - och när massören vevade runt mitt ben för att kolla att det fungerade var det som magi. Smärtan var i princip helt borta i knäet. Däremot brände det i huden som om jag blivit skinnflådd. Jag kunde utan problem gå upp för trapporna och ut på gatan som en ny människa!

När jag skriver detta är det morgonen efter och benet är fortfarande ganska bra. Jag är inte övertygad om att benet är friskt för all framtid, men massagen gjorde definitivt underverk för stunden - och den stunden varar ännu!

Uppvärmning av mitt invalid-knä med glödhet sten-påse. Medan värmen "verkade" fick jag komfortabelt fotmassage.

Djupgående och smärtsam knä-massage - som fungerade!

1 kommentar:

  1. Man blir onekligen lite nyfiken på vad det var för kemikalie de hade dränkt in trasan med. Du började inte se färger och fomer på något nytt hypnotiserande sätt medan du låg där? ;o) Nej då, skämt å sido, det kan säkerligen göra stor nytta att få igång blodflödet genom eventuellt inflammerade delar när man har ont och är stel. Jag hoppas att effekten skall hålla i sig och att knät blir helt bra snabbt.

    SvaraRadera