måndag 26 oktober 2009

Kinesiskt avslut i Sverige med Karaoke


Mitt korta besök i Sverige är över för den här gången och jag åker idag tillbaka till Beijing. Nästa gång jag dyker upp här hemma blir till jul.

"Som vanligt" har jag inte hunnit träffa alla som jag borde, men jag hann med några stycken. Bland annat min goda vän Daniel. Eftersom jag numera på många plan är halvt Kines så avslutade vi naturligtvis kvällen med Karaoke. (eller "kǎlā O K",卡拉OK, som Kineserna säger.). Den Japanska Karaoke-trenden spred sig snabbt över till Kina, och är nu den populäraste fest-aktiviteten här. Överallt på gatorna i Kina ser man blinkande "KTV"-skyltar i neonljus, vilket är Karaoke-barer. Det är även mycket vanligt att Kinesiska familjer har Karaoke-maskin hemma. (vi är inget undantag)

Var sjunger man Karaoke bäst i Kalmar, om inte i precis färdigställda Restaurang Larmgatan 10's nya lyxiga konferensrum, som har all tänkbar utrustning. Naturligtvis blev huvudattraktionen min stående favorit "My Way" (Paul Anka/Frank Sinatra).

Daniel och jag dominerar på Karaoke-scenen i Restaurang Larmgatan 10's nya konferensrum.

3 kommentarer:

 1. Tjenare Krister

  Jag var inne och kikade lite på bilderna ifrån Larmgatan... vilken trevlig Lounge ni har fixat till. Är det drinkar och smårätter som är tänkt där eller är det ett snitsigt väntrum inför en bordsreservering?

  SvaraRadera
 2. Jag är otroligt tacksam över att det endast är ett foto som ligger uppe från karaoken och inte en ljudfil. Jag tycker att jag hade bra kläm på rörelseschemat men hamnade dock ett oktav fel i refrängen (som var den enda jag kunde). Till nästa gång har jag övat både på sång och mickhantering.

  SvaraRadera
 3. Tony: Faktiskt båda delarna - och lite till!

  Daniel: Ljudfilen fixar vi när jag kommer hem till jul och du har övat...

  SvaraRadera