söndag 14 november 2010

Bästa frukosten - så här gör man!


Numera käkar jag som bekant bara Kinesiska frukost varje dag. Jag varierar mig lite, men vanligen blir det 煎饼 (jiānbing) som ungefär kan översättas till Pannkaka. Dessa görs på lite olika sätt, men de jag tycker är godast är lite frasiga och steks på en roterande het skiva.

Nu tänker jag vara lite dramatisk, och som första(?) media i västvärlden släppa den hittills hemliga bruksanvisningen på hur man tillagar frasiga 煎饼. Nedan följer en detaljerad video-beskrivning i 11 steg. Se och lär, och sedan är det bara att dra igång denna business i Sverige och håva in de lättförtjänta kulorna. Glöm aldrig var ni lärde er receptet.

Lycka Till!


Detaljerad beskrivning i 11 delar hur man gör Kinesisk pannkaka 煎饼

8 kommentarer:

  1. Jag tycker det ser mycket gott ut, kanske jag hellre tar det som lättlunch.

    SvaraRadera
  2. Ha ha ha!

    Jag gillar att damen har handskar på sig. Vad skyddas?
    Hennes rena händer från pannkakan?
    Hennes ev bakterier från att komma på pannkakan?

    För, i slutet ser man hur hon tar emot smutsiga pengar från kvinnan med barnet.

    Inte är det kundens pannkaka som skyddas mot bakterier i alla fall. Snarare kockens fina fingrar som inte blir smutsiga...

    Där jag köpte mina pannkakor i våras sköttes detta strålande, damen som vek pannkakan tog emot pengarna (sedlar) med en speciell tång, la ner dessa i en påse och tog ev upp växel med samma tång. Hennes handskbeklädda fingrar kom aldrig i kontakt med pengarna.

    Åtminstone som jag såg.

    Sen måste du ju självklart komma med receptet Krister! Vad är det spröda flaket gjort av och hur gör man den?
    Vad innehåller kryddorna?

    Så lätt kommer du inte undan! Ha ha

    Men bussigt att du bjuder på den här hemligheten då det ligger en stor förmögenhet framför alla som vill starta business i Sverige!

    Många blir dock besvikna på smaken då det inte alls smakar som den söta, lite efterrättsliknande pannkaka som vi har hemma i och med de starka kryddorna som de penslar på.

    Det är oftast tre olika och den sista brukar vara den som är starkast.

    Vill man inte ha den kan man oftast bara säga "bo la" så förstår de nog att man inte vill ha den starka kryddan.

    Kul film!

    SvaraRadera
  3. Oj, vad mkt jag skrev... Oups. ;-)

    SvaraRadera
  4. @Jessica

    Tänk vad mycket "spännande" som sker inne i restaurangköken som man inte ser. Den här typen av tillagning i inlägget är ju illafall "öppen".
    Jag har den intressanta erfarenheten att här i Kina besöka en del restaurangkök, och det är inte alltid det ser ut som man skulle önska.

    SvaraRadera
  5. Nu blev jag väldans sugen - över ett år sedan jag åt den frukosten. Mums :)

    SvaraRadera
  6. Vad smakar det egentligen?:)
    Såg faktiskt gott ut!

    SvaraRadera
  7. Jag är mycket dålig på att beskriva smaker, men jag försöker:

    De som visas i filmen är ganska krispiga, luftiga och "fräscha". Jag brukar be om extra sallad vilket gör dem ännu fräschare.

    Den "andra" varianten som inte görs på roterande skiva är mer degig, och påminner väldigt mycket om våra svenska pannkakor.

    Denna beskrivning kanske inte säger så mycket, men jag kan inte förklara bättre. - Sorry!

    SvaraRadera
  8. Jag kan tänka mig att man finner denna maträtt lite varstans? Ser mycket gott ut!

    SvaraRadera