måndag 1 november 2010

Tid med min dotter


Idag flyger jag tillbaka till Beijing efter att ha varit knappt två veckor i Sverige. Min normala resecykel är att jag är två månader Kina, och sedan två veckor i Sverige, och så har det rullat på ganska länge nu. (Dvs jag är i Sverige sex gånger om året)

Varför flänger jag så mycket fram och tillbaka mellan världsdelarna?

Finns naturligtvis flera anledningar, men det dominerande skälet är definitivt att jag har min 12-åriga dotter Ammie i Sverige.
(Det är Ammie som har givit mitt Kafé sitt namn, och hon har ritat logotypen. Jag har även en massa stora foton på Ammie i entren till Kaféet)

Förra året i september var Ammie (och mina föräldrar) och hälsade på mig i Beijing vilket var otroligt kul, och jag hoppas att vi ska kunna arrangera något liknande igen.

Ibland är det naturligtvis tufft att vara förälder på distans, men jag har en otroligt klok och förstående dotter så det har fungerat acceptabelt hittills.

Min dotter Ammie med sin nya kamera. Ammie har många specialeter, och en av dem är foto och bildbearbetning.

4 kommentarer:

 1. måste va svårt att va ifrån sin dotter så mycket!
  Ps älskar din blogg!:)/louise

  SvaraRadera
 2. åh vad fin blogg.
  kolla in min? www.nattstad.se/sofiecesarino
  ni behöver egentligen bara gå in och sen gå ut, jag ber er. ni hjälper verkligen till då. fast det är ju alltid kul med kommentarer. ha en bra dag! / sofie

  www.nattstad.se/sofiecesarino
  snälla

  SvaraRadera
 3. Har du bestämt dig för att flytta till Kina mer "permanent" nu? Först var det ju sex månader till att börja med (har jag för mig) för att läsa kinsesiska - stannar du alltså för att läsa mer eller har du bestämt dig för att stanna ändå?

  SvaraRadera
 4. @Alexandra

  Till och böra med så var jag okunnig nog att tro att det går att lära sig Kinesiska på ett halvår. (Jag tror inte ens ett språkgeni skulle komma speciellt långt på sex månader - och jag är absolut inte något språkgeni.)

  I takt med att jag insåg ovanstående så har jag tre gånger förlängt mina studier, och nu har jag precis påbörjat mitt fjärde halvår.

  Vad jag ska göra i framtiden är fortfarande ett helt öppet kapitel, men jag kommer definitivt att fortsätta plugga språket ett tag till. Känner mig fortfarande som nybörjare ibland.

  SvaraRadera