lördag 13 november 2010

Bröllopsfotografen


Efter förfrågan från Marianne och Anders som är läsare av denna blogg, så tackade jag ja till det ärofulla uppdraget att arrangera fotograferingen av deras vigsel som ägde rum här i Beijing i onsdags (101110). Jag har en bekant 赛娜 (Sàinà) som är begåvad inom fotokonsten, så jag gjorde det lätt för mig och skickade uppdraget vidare till henne.

Vi började i den vackra Ritanparken (Solens tempel, 日坛公园). Här spenderade vi ca två timmar och tog säkert 1 000 kort. Efter en trevlig lunch med Kinesisk Hotpot så begav vi oss mot den Svenska Ambassaden och fotograferade även vigseln som tog ca två minuter, och då valde Marianne och Anders ändå den långa varianten. ;-)

Jag önskar Marianne och Anders all lycka i livet som äkta par, och jag tackar för förtroendet att fått hjälpa till på den stora dagen.

(I skrivandets stund har jag inte sett resultatet av fotograferingen, men jag har fått muntlig information att det blev bra - och brudparet befinner sig på Hainan 海南, som ibland kallas för Kinas Hawaii)

Det vackra brudparet Marianne och Anders fotograferas av 赛娜 i Ritanparken.

7 kommentarer:

 1. Det där är stort, Krister. Mycket stort!

  SvaraRadera
 2. Hejsan, snygg blogg! Kolla in min med, du kommer inte ångra dig!;) PUSS!

  WWW.NNICOLES.DEVOTE.SE WWW.NNICOLES.DEVOTE.SE

  SvaraRadera
 3. hur gör du för att kunna stanna i kina? visa eller uppehållstillstånd? vill gärna bo med min kinesiska fru i kina men har ingen anställning där och vill inte bli student. hur gör du?
  Mvh A

  SvaraRadera
 4. @A

  Om du inte har anställning och inte är student kanske det kan bli tufft att få långtidsvisum, men jag är inte säker. Kanske underlättar det eftersom ni är gifta. Jag föreslår att du pratar med ambassaden.

  Själv har jag arbetsvisum, och det fungerar bra för mig därför att jag då och då lämnar landar för att hälsa på i Sverige. Jag behöver dock förnya det då och då.

  SvaraRadera
 5. Hej1
  Vad bra det blev. Vi tackar dig en en gång för att du förgyllde vår dag.
  Marianne & Anders

  SvaraRadera
 6. Hej Krister!
  Tyvärr missade vi i svenskgänget dig när du besökte hotellet, synd! Vi gick igenom butiken istället för hotellingången....Jag tillhörde alltså gänget som var i Peking samtidigt med brudparet Marianne o Anders. Jag har själv en reseblogg och har där skrivit om hela vår resa i Kina, både om Peking och Hainan, dit vi tillsammans med brudparet och några till (12 totalt) åkte efteråt. Vill du läsa detta så är det denna adress: http://www.desires.se

  SvaraRadera
 7. @Berit

  Jag ska ta en titt i din blogg. Så som jag förstod Marianne o Anders så tycktes ni vara ett bra gäng som fungerade fint tillsammans under resan, vilket naturligtvis gör resan ännu bättre.

  SvaraRadera