söndag 28 november 2010

Brandinspekterad


För två veckor sedan härjade en våldsam brand i en skyskrapa i Shanghai och 42 personer miste livet.

Som altid när större olyckor sker så ifrågasätts säkerheten från olika aspekter. På grund av branden i Shanghai så beslutade Kinas myndigheter att göra en global brandsäkerhetsrevision över hela Kina. I fredags var det dags för MiMiShan CoffeeBar att inspekteras.

Jag hade redan innan varit säkerhetstänkande nog att inskaffat 4 brandsläckare, men det var inte nog. Polisen tyckte jag behövde 6 stycken! Varje 25 kvadratmeter kräver 1 brandsläckare. De var väldigt noga med hur många jag hade, men inte lika noga med var jag placerade dem.

I övrigt fick jag godkänt! ;-)

Polisen gör säkerhetsrevision på mitt Kafé. Ingen dramatik mer än att jag åker på att köpa två extra brandsläckare.

5 kommentarer:

 1. "global brandsäkerhetsrevision över hela Kina"
  Börjar du inte bli lite väl kinesisk nu? för visst finns det fler länder globalt än Kina.

  Det där med att vara eftertänksam vid olyckor gäller nog tyvärr alla. Samt att antalet brandsläckare hellre än vart de placeras är nog ganska kinesiskt. Inte så noga om de är bra, bara de är många :D

  SvaraRadera
 2. Varför polisen ser likadant ut i alla länder?

  SvaraRadera
 3. Har just återvänt hem till Sverige efter tre veckor med ryggsäck i Kina, fr a i Yunnan. Jag lyckades aldrig logga in på blogspot.com någonstans på vandrarhemmen, inte heller på min iphone där jag hade wifi. Det verkade vara blockerat på ngt vis. Face Time-samtal till USA gick bra, liksom e-post och att läsa svenska tidningar på nätet. Hur lyckas du blogga på blogspot? Eller var det bara otur att jag inte kunde?
  Jag och kompisen hade en härlig resa!

  SvaraRadera
 4. Flera av de stora internationella bloggarna är spärrade i Kina. Det vanligaste sättet att komma runt problemet är att använda en VPN-tjänst. Se:
  http://kristeribeijing.blogspot.com/2010/10/saknar-du-facebook-i-kina-skaffa-vpn.html

  SvaraRadera
 5. Tack för en bra förklaring! Men jag tar igen det nu när jag är hemma i Sverige igen!
  Det var bra att Face Time funkade, familjen i NY kunde t o m följa med på små promenader i gränderna utanför vandrarhemmen!

  SvaraRadera