måndag 8 november 2010

Billiga Trycksaker


Ett shoppingförslag som kanske inte det mest Kinesiska, men som kan vara kul på grund av att det är så billigt i Kina är att göra olika Trycksaker.

Har du bara en acceptabelt högupplöst bild på ett USB-minne så kan man för några få 10:or få denna bild på de flesta prylar man vill. Detta är ju egentligen inte något konstigt eller på något sätt unikt för Kina, men det är betydligt billigare och snabbare att göra det här än i västvärlden. Framför allt om man bara gör ett exemplar.

Några exempel på "trycksaker" som jag gör ibland:

Tröja med tryck.
För ett stort photo på magen och en kvalité på tröjan några steg över den billigaste får man betala 30 - 50RMB om man beställer EN. (Betydligt billigare om man gör många)

Visitkort
200 st kostar ca 40 RMB. Inte mycket dyrare att köpa 1 000 st

Bilder inuti Glasblock.
Se här. För en 50-lapp och en timme senare får du ditt foto inuti ett glasblock.

Det största problemet med att göra dessa saker är att det kan vara svårt att hitta butikerna. (och naturligtvis språkbarriären).
Fotobutiker hittar man ganska enkelt, och de kan göra tavlor, förstoringar, och olika prydnandssaker. Vissa turistattraktioner har ställen där de kan göra tröjor med tryck, men där är kvalitén ofta mycket dålig. Man ska försöka hitta ett riktigt reklam-företag för dessa prylar.Bilderna i glasblock går ibland att hitta på turistmarknaderna, och även foto- och reklambutikerna kan göra dem.

Tröjor med "pop-stjärna-tryck" till min dotter. Dessa är i den övre kvalitetsnivån och kostade 40 RMB

Visitkort till min dotter. Kanske inte jättevanligt bland 12-åringar att dela ut visitkort.

7 kommentarer:

 1. Kanske ska dölja mobilnumret.

  SvaraRadera
 2. Det var en aspekt jag inte tänkte på - Tack!

  Nu tror jag inte att andelen psykopater bland mina läsare är så stor, men det gör ju ingen skada att minimera risken - bilden är nu modifierad.

  SvaraRadera
 3. "Det största problemet med att göra dessa saker är att det kan vara svårt att hitta butikerna"

  Och var kan man hitta en sån butik, gärna en som kan fixa brodyr?

  SvaraRadera
 4. @Jonas

  Brodyr kanske är lite knivigt då det inte är en så typisk turistprodukt. Jag tror reklamföretagen är bäst, och dessa är inte så lätta att hitta. Själv använder jag mig av småföretag uppe i universitetsområdet som inte är helt självklara att beskriva vägen till.

  Har man tur kanske någon av skräddarna i turistmarknaderna kan ordna detta, men då lär det troligen inte bli så billigt.

  SvaraRadera
 5. Hej! Tänkte bara tipsa om att jag nu har igång veckans blogg igen. Om du vill delta är det bara att kommentera detta inlägget;
  http://matildaandren.blogg.se/category/tavlingar.html

  Kram

  SvaraRadera
 6. Ska man göra visitkort eller en liten kalender eller nått sånt så känns det ju som att det är ungefär lika många butiker som gör detta som det finns butiker som säljer cigg/sprit i kvarteren :)

  SvaraRadera
 7. Brodyr hittar du billigt här på Sri lanka där vi är bofasta.
  mvh
  Fru Björnsson på ön

  SvaraRadera