fredag 28 januari 2011

Projektstart: Ruilong International


Sedan december 2010 när jag sålde MiMiShan så har jag funderat på nästa aktivitet, och det har så sakta hittat sina former, och mitt nya projekt har nu smugit igång. Efter en månads förberedelser är jag nu klar för start av ett nytt bolag. Nu finns Ruilong International registrerat på bolagsverket, och det är min nya "leksak". Det kinesiska namnet är 瑞龙国际贸易公司 (Ruìlóng guójìmàoyì gōngsī). Namnet bygger på mitt Kinesiska namn.

Mitt huvudsakliga område kommer att vara försäljning av Kinesiska varor i Sverige, och jag kommer att återkomma med att presentera mina första produkter som faktiskt redan snart är färdiga. Jag funderar även på andra aktiviteter som konsultation och möjligen även turism, men vi får se hur det blir med dessa sekundära inriktningar.

Bolaget är för närvarande småskaligt med bara tre personer i personalstyrkan (ink. mig), men jag kommer förhoppningsvis att växa under året. Efter att ha övervägt de olika buden från Sveriges kommuner så beslutade jag faktiskt att placera Huvudkontoret i Kalmar. Även Beijing är en vinnare i upphandlingen där jag placerar min Produktion, och även ett Filialkontor. Antagligen kommer ni snart kunna läsa om detta i Dagens Industri, men jag vill att ni läsare ska få informationen först som vanligt.

I närtid under våren kommer jag att parallellt med detta att fortsätt plugga Kinesiska. Den 11 maj 2009 drog jag igång den seriösa biten av min Kinesiska språkutbildning, och som det känns just nu så kan jag tänka mig att det lärarledda utbildningsprojetet är avslutat på 2-års-dagen.

Logotypen för nystartade Ruilong International 瑞龙国际贸易公司 som jag kladdade ihop i en flygstol mellan Beijing och Stockholm (dock inte på en servett). Typsnitten är tänkt att likna Stämpelskrift 篆书 men jag har satt min egen touch på stilen.

16 kommentarer:

 1. Vilken rackars otur att jag har ruilong.se då till mitt bolag Ruilong import ;)
  Rätt vanligt att den lyckobådande draken finns med i Kinesiska företagsnamn.

  SvaraRadera
 2. Ha Ha - komist. Jag har faktiskt varit och tittat på ruilong.se då jag letade efter tänkbara hinder för mitt namn.

  Du kanske kan göra en bra nätbutik åt mig? ;-)

  SvaraRadera
 3. Glöm inte att börsnotera dig.

  SvaraRadera
 4. Grattis till ditt nya projekt!!Följer din blogg varje dag!Är väldigt kär i Kina!!!

  SvaraRadera
 5. @Anonym, PeoGyllic o Alexandra

  Tack!

  SvaraRadera
 6. Varför Kalmar? Är det för att staden är notoriskt för sitt kinesiska immigrant befolkning?

  SvaraRadera
 7. @klw

  Är det så?

  I vilket fall som, så har det inte med det att göra. Anledningen är att det är min hemstad.

  SvaraRadera
 8. Lycka till med nya inriktningar, Krister! Jag tolkar numera för Bilfabriken i Göteborg. Många svenska kommer till Kina för korttids arbete. Varför inte du sälja någåt svenskt i Kina? Kinesernas köpkraft är stor. Spännande att du läser kinesiska. Tack för alla inlägg.

  SvaraRadera
 9. Hej
  ni som saknar svenska mat, här är ett måste-se.
  http://www.youtube.com/watch?v=3d-qENAaNbM&NR=1

  SvaraRadera
 10. @Tolk

  Jag tycker faktiskt det ser gott ut ;-)

  SvaraRadera
 11. Ush... som om vi saknar mera importerad skräp hemma i sverige.....
  Personligen irriteras jag att vårt land översvämmas av dessa i flesta fall onödiga produkter fullspcäkade med gifter och du bara bidrar till eländet!

  SvaraRadera
 12. @Anonym

  Du vet sannolikt inte vad det är för produkter jag planerar att sälja så din kommentar är o-relevant. Jag kommer snart att berätta, och då är du välkommen att ge en ny kommentar.

  För övrigt så har du en ganska skev bild av kinesiska varor. Du skulle bli förvånad om du visste hur stor del av det du anser vara kvalitétsprodukter som faktiskt är producerat i Kina.

  SvaraRadera
 13. Tack Krister för dina trevliga bloggar.Jag suger in allt som du skriver om Bejing,vi är några stycken som besöker staden i månadsskiftet mars april vad vi förstår så är det vår då eller?Vilket varuhus skulle du rek.att shoppa i (lite kläder ,skinnväskor tex

  SvaraRadera
 14. @Vivi

  Om det är varor i form av märkeskopior och lite billigare prylar så föreslår jag någon av de tre större turistmarknaderna, Se:
  http://kristeribeijing.blogspot.com/2011/01/turistmarknad-live.html

  Om ni är ute efter "riktiga" varor, så varför inte bege er till världens näst största shoppingcenter? Se:
  http://kristeribeijing.blogspot.com/2011/01/varldens-storsta-shoppingcenter.html

  Om ni hellre gillar små butiker så finns det många trevliga längs med gatan Dongsidajie 东四大街. Från station DENGSHIKOU Linje 5 och gå norr ut.

  SvaraRadera