fredag 21 januari 2011

Kinas svar på Ostbågar - Majsbågar


Ostbågar är något som jag ibland blir sugen på, men jag har aldrig lagt märke till några Ostbågar här i Beijing. Kanske finns de i butiker som Jenny Lou's men dit går jag nästan aldrig.

Dock har jag hittat något som jag för en liten stund trodde kunde vara en ersättare - nämligen Majsbågar.

Det lite extra roliga med Majsbågar är att de tillverkas på gatan från en mobil maskin. Man häller i någon form av söt majs-gegga och så kommer det ut färdiga Majsbågar ur ett hål. Ganska effektfullt.

Och hur smakar det?

Inte så gott. Söt majssmak. Några tuggor kan var OK, men sedan växer det i munnen och munnen fylls av den gula massan, och det är svårt att svälja allt. Man måste definitivt borsta tänderna, eller dricka mycket när man ätit färdig.

Springer då på Majsbågemaskinen så är rådet: "Se, men inte köpa"

Jag som maler i mig Majsbågar. Inte så gott

Ett kort video-klipp som visar hur Majsbågar tillverkas på gatan i Beijing

5 kommentarer:

 1. Nu finns det majskrokar att köpa i affären här hemma i Sverige.

  SvaraRadera
 2. Det borde väl gå att hitta Cheetos någonstans? Finns att köpa i Taiwan i alla fall. Visst slår dom inte ostbågar, men i brist på annat så...

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset, nu slipper jag köpa dem ;-)

  SvaraRadera
 4. Godmorgon!
  Nu har vi boket resa till Peking i påsk. Har bara bokat 2 dagar sightseeing och tänker försöka fixa resten på egen hand. Håller på och läser igenom din blogg från början för att samla på mig tips och ideér. Antar att det finns en hel del företag guidar turister, har du förslag på hemsidor (ej på kinesiska;)? Sen undrar jag om du kan tipsa om hur man ska göra för att fixa biljetter till något idrottsevenemang i Fågelboet eller Vattenkuben?

  SvaraRadera
 5. @mammanonna

  Välkommen till stan,

  Angående "Beijing-tursist-företag" så är det enda som jag har använt mig av de turistresor till t ex muren som brukar säljas på all turist-hotell. Där ingår det alltid guide. Utanför turistmål som Förbjuda staden och Sommarpalatset står det även alltid en massa frilansande guider.

  Idrott är inte min grej, men jag tror faktiskt det är ganska glest med evenemangen i Fågelboet och Vattenkuben. Halva vattenkuben är numera "vattenland" och bortsett från typ lite större rockkonserter och "jippon" så tror jag inte det är så mycket regelbundna aktiviteter fågelboet.
  Dock gissar jag bara, men jag ser dessa anledningar nu som turistattraktioner mer än aktivt använda idrottsanläggningar.

  SvaraRadera