fredag 7 januari 2011

Väggreklam


När det handlar om reklam försöker naturligtvis många företagare hitta på kreativa lösningar, och jag har tidigare avhandlat att klistra reklamen på gatan.

En annan mycket använd metod för småföretagare är att måla eller spraya sitt telefonnummer på väggar och andra ytor. Detta kan spåra ur till absurdum. T ex i trappuppgångar med olåst huvudentré kan det ibland bli fruktansvärt nerklottrat. Väggarna blir fullkomligt fullklottrade av alla som vill lämna sitt "visitkort".

En branch som verkligen utmärker sig med denna reklammetod är de som rensar avlopp. Beijings äldre byggnader har underdimensionerat avloppssystem, och det blir mycket lätt täppt, tex om man slänger för mycket papper i toaletten...så det är en stor industri att rensa avlopp.

Se bilderna nedan hur "vackert" målade väggarna kan bli en en obevakad trappuppgång

Den vanligaste texten till telefonnumren är:
低价通下水打孔 (dījià tōng xiàshuǐ dǎ kǒng)
"Billig hjälp med avloppsproblem"

Exempel på hur det kan se ut i obevakade trappuppgångar med reklam målad på väggen. Nästan allt handlar om hjälp med avloppsproblem.

3 kommentarer:

  1. Kan vara bra att ha numret nära till hands, när nöden är som störst.

    SvaraRadera
  2. ^...speciellt för oss skandinaver som lägger vikingakablar. ^

    SvaraRadera
  3. Tack för förklaringen, var i Kina i höstas och såg de här siffrorna lite överallt utan att förstå vad de innebar. Vad skönt, nu vet jag!

    SvaraRadera