söndag 16 januari 2011

På Resebolagsfest


På sista tiden har det inte varit så mycket fester för min del här i Beijing, men det mönstret bröts definitivt denna helgen. Jag mjukstartade i fredags med att gå ut med min bloggkolega Stefan, och igår lördag blev det en tung uppföljare. Min färgstarka kompis BinBing 彬兵 hade nämligen personalfest för hans Beijing- och Shanghai-kontor, och då blev även jag inbjuden (Jag har ju tidigare agerat som hans bolagsrepresentant på PR-jippon). BinBing äger resebolget Xianle AB som bland annat säljer resor till Sverige och Finland.

Det var ca 70 festdeltagare och i vanlig BinBing-anda ganska arbetat med "programledare" och en massa upträdanden. Även jag var en "punkt i programmet", och det fick bli att sjunga en "trubadur-plåga" på Svenska. Skulle aldrig göra det i Sverige, men av någon anledning är det så mycket enklare på andra sidan jorden.

Att vara ensam utlänning på denna typer av banketter är krävande. ALLA ska skåla med mig, så det är en underdrift att säga att jag blev lätt salongsberusad. Trots att jag själv tidigare skrivit en "manual" i hur man ska överleva dessa fester, så är det inte lätt....

I skrivandets stund kan jag säga att jag känner av gårdagen, och jag har redan hällt i mig 3 burkar Coca Cola och sneglar längtande på den 4:de.

Gårdagens festlokal. Xianle-personalen från Beijing och Shanghai (och jag).

Till vänster (tittar mot scenen) Ruan BinBing 阮彬兵 och till höger (applåderar) Sunny Ma 马晖.

Kvällens höjdpunkt - Dvs jag intar scenen.

4 kommentarer:

 1. Det skulle verkligen vara kul att uppleva någon av dessa fester där du sjunger dina paradnummer, men trubadurplåga, jag trodde bara att du kunde "My way".

  SvaraRadera
 2. Haha vi hade personalfest för ett tag sedan vi med, med 3 anställda innebar det att jag som "chef" fick dricka 3 gånger så mycket som de andra. Tur det inte är värre än 3,5:or på ölen :D

  SvaraRadera
 3. Det verkar som om du hade en kul helg. :-) Jag får intrycket av att vi i Sverige ofta har ganska nedsläckt med "mysbelysning" på våra tillställningar men att man har en tendens att ha mera upplysta fester i många andra länder. Ligger det något i det om man jämför med Kina?

  SvaraRadera
 4. @Tony

  Intressant iakttagelse som jag inte funderat på tidigare. Efter att ha funderat en minut så stämmer det nog som du skriver. De jippon jag varit på här i Kina har nog alla varit "ljusa".

  SvaraRadera