torsdag 6 januari 2011

Red Capital Club


Om man vill äta med stil och även i mycket klassik 1950-tals Beijing-miljö och kan tänka sig att betala västerländska priser så är Red Capital Club 新红资俱乐部 ett utmärkt val. Helt oansenligt mitt inne i en hutong finns denna mycket trevliga restaurangen. Vet man inte vad man letar efter kommer man sannolikt aldrig att lägga märke till den även om man promenerar förbi utanför dörren.

Miljön är "Beijing-Hutong-Courtyard" när den är som bäst med en öppen lite innegård i mitten av restaurangen där man kan sitta med fri himmel på sommaren. Personalen är klädda i tidsenlig klädsel, och servicenivån är bra och engelskspråkig.

Restaurangen är ganska liten, och på vintern kan man inte sitta på innegården, så det är säkrast att beställa bord om man planerar ett besök. Det finns även en mysig kaffe/konjak-bar lämplig att flytta till när man ätit färdigt. Hela miljön är väldigt Mao-inspererad med massor av tavlor och böcker att läsa för den som är intresserad av Kinesisk 1900-talshistoria.

Lite pinsamt komiskt är att jag i nästan ett år har bott mindre en en kilometer från restaurangen utan att hittat den, men numera är det en av favoriterna när jag vill kosta på mig lite extra. Räkna med att det blir några hundra per person för en komplett upplevelse, men jag tycker man får valuta för pengarna om man räknar till helhetsupplevelsen.

Red Capital Club
No. 66 Dongsijiutiao, Dongcheng District
新红资俱乐部
东城区东四九条66号
Mycket nära station ZHANGZIZHONGLU, Linje 5
Tel. 8401 6152
http://www.redcapitalclub.com.cn/

En del av Red Capital Club's lilla matsalen.

Innegården med öppen himmel där man under överseende av en Mao-staty kan käka på sommaren.

Ett hörn i baren där man kan fördjupa sig i historie-litteratur till sin drink.

Den oansenliga entren till Red Capital Club. Notera bilen med flaggorna som tillhör restaurangen. Man kan beställa värdig hämtning om man vill göra ett komplett koncept.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar