onsdag 16 juni 2010

Sova offentligt


Jag har mycket svårt att vara riktigt avkopplad. Min utpräglade projektledare-profil gör att jag hela tiden är på väg mot nästa aktivitet i tidsplanen, vilket betyder att jag har lite svårt att leva i "nuet". De gånger jag tex lyckas spendera en hel eftermiddag och kväll på en restaurang och verkligen kopplar av är jag riktigt nöjd.

Kineser har inga problem alls att koppla av. Har de en timme (eller några minuter) över så somnar de var de än är. På mitt tidigare kontor här i Beijing så somnade mina kollegor liggande på, eller under, skrivbordet på lunchrasterna.

Något extra fascinerande är att de kan sova i helt offentlig miljö. Tex på ett släp eller en bänk mitt på dagen, mitt på en hårt trafikerad gata. Imponerande!
Observera att jag nu inte alls pratar om s.k. "uteliggare", utan helt "vanliga" Kineser som helt enkelt har lite tid över och vill vila.

Några exempel på Kineser som helt obekymrat ligger och sover i offentlig miljö med massor av folk gående omkring dem. Imponerande att de kan koppla av så.

6 kommentarer:

 1. LIVESHOW PÅ BLOGGEN MIN KL 20.00 GLED DEG xmariiii.blogg.no

  SvaraRadera
 2. Åh Gud, det vore helt underbart om man kunde koppla av så där! Men sen har väl dem väldigt överdrivna arbetstider också?

  SvaraRadera
 3. haha vilka härliga människor!

  SvaraRadera
 4. Det finns en sajt som ägnar sig åt kineser som sover offentligt.

  http://www.sleepingchinese.com/

  Hälsningar
  Resedrömmen
  http://www.resedrommen.se/

  SvaraRadera
 5. @Resedrömmen

  Ha Ha - ja det var ju riktigt roligt, och man kan säga att sidan bekräftar min iakttagelse. ;-)

  SvaraRadera
 6. Helt vanliga kineser.. inneliggare?

  SvaraRadera