onsdag 9 juni 2010

Dinera på PanGu 7 Star Hotel


En av de vackraste platserna i Beijing är den Olympiska Parken i kvällsbelysning. Att äta (eller dricka) med utsikt över de belysta arenorna är en topp-upplevelse. Dessvärre finns det inte så många alternativ, så jag brukar alltid rekommendera PanGu 7 Star Hotel som ligger exemplariskt placerat i PanGu Plaza precis jämte OS-parken.

Som man kan gissa så är det naturligtvis inte billigt där, men väljer man rätt restaurang så är det inte extremt dyrt heller:

På 5:e och 6:e våningen finns det restauranger utan traditionell matsal, så alla bord har enskilda rum på Kinesiskt vis - och här kostar det. Många rätter kostar runt 1 000-lappen, och det finns även mycket dyrare alternativ. Jag gissar att ganska få turister kostar på sig detta. På översta (21:e) våningen finns en extrem Japansk restaurang "Kaden Minokichi" där allt är "top-of-the-line" och importerat från Japan, men billigaste menyn kostar tyvärr 3 000 RMB/person - dvs kanske inte heller valet för den stora massan.

Dessbättre finns det även restauranger med hanterbara priser.
På 21:a våningen finns även "Happines Lounge" där man kan köpa drinkar för runt 100 RMB. Dock är miniminotan 230 RMB/person. Härifrån har man kanske Beijing's finaste utsikt! Det går även att sitta ute på någon av de två balkongerna/terasserna. Att sitta utomhus på 21:a våningen med utsikt över de belysta arenorna och få lite svalkande vind på sig en sommarkväll med en Dry Martini i handen är svårslaget!

På andra våningen finns "Auspicious Garden". Där serveras alltid en stor buffé för ca 300 RMB/person som har det mesta (skaldjur, kött, kinesiskt och massor av desserter), och det finns även À la carte-meny med rätter från runt 100 RMB. Eftersom man bara är på 2:a våningen så är utsikten inte "topp", men man har man en bra vy över Vatten-kuben, och det är inte så illa.

Beijing Pangu 7 Star Hotel
盘古七星酒店, 奧林匹克公園

I förgrunden syns skaldjursbuffén på "Auspicious Garden". I bakgrunden lyser "Vatten kuben".

1 kommentar:

  1. sv: väldigt bra tips.
    Håller med om mycket av det du skrev. :)

    SvaraRadera