onsdag 30 juni 2010

Roliga sökord


20% av mina läsare trillar in här från ett sök-resultat, och ca 99% av dessa är från Google.
Det är i flera avseende intressant att studera vad "ni" har använt för sökord för att hamna här. Den stora massan av sökord har naturligtvis naturlig koppling till mitt Kina/Beijing-tema och jag redovisade en del statistik på detta tidigare här. Fortfarande idag är den dominerande 1:a platsen något så trist som "krister i beijing"

Det är även lite roligt att se hur folk använder sökmotorerna. Det finns en del "komiska" exempel. Många gånger undrar jag vad man väntar sig för svar på vissa mycket märkliga sökningar. Att dessa sökningar leder just hit till min blogg kan ibland vara en gåta och visar hur komplicerad internet-sökmekanismen kan vara.

Nedan listar jag exempel på sökord som lett till denna blogg där jag definitivt undrar vad "sökaren" har väntat sig för svar, och ibland undrar varför Google skickar dem till mig.

"vad är det för byggnad"
"fynd"
"droghanden"
"kinesiska fötter"
"rörflöjtsgrottan känsla"
"hey man"
"var som helst när som helst"
"periodare"
"vad kostar peking"
"hur gör dom med djuren i kina"
"kines kines vem var det"
"tjock kines"
"en målare idag sysslar inte bara med att måla nuförtiden även om det va de den gjorde från första början."
"hooters ätit"
"bli smartare"
"hur är en kines"
"varför inte äta hund"
"äntligen två"

Någon som känner sig "träffad"?

4 kommentarer:

 1. Ha ha!

  Hemma har jag en genväg så det är mest på annan ort jag söker och då blir det krister i peking.

  Men, tänkte på den där långa harrangen om målaren, förmodligen kör man copy paste och har missat att man har nåt helt annat man klistrar in än det man tänkt från början.
  Men hur denne hamnar här, det är märkligt...

  Skoj är det med sökningar i alla fall!

  SvaraRadera
 2. Har en fråga som inte alls hör till ämnet, men jag är lite nyfiken i alla fall... Hur klarar du värmen och luftfuktigheten i Kina? Det är väl förmodligen inte lika varmt i Beijing som det är i Taibei (där jag bor) som har rent vidrig värme och luftfuktighet i princip året om. Värmen i sig störs jag inte så mycket av, men man svettas något enormt, och det är inte så mysigt. Taiwaneserna verkar inte påverkas det minsta av vad jag har sett, men dom är väl vana vid det.

  För att komma till saken så undrar jag om du kanske har något special-knep att dela med dig av? Eller har du turen att slippa taiwanesisk värme där uppe i Beijing?

  SvaraRadera
 3. @K
  På sommaren är värmen och fuktigheten vidrig även här. 35+ varje dag.
  Jag har ingen bättre lösning än att dricka mycket öl, och hålla mig i luftkonditionerade utrymmen.
  Som du märkt så är det en biologisk skillnad mellan oss och asiaterna vad det gäller värmetåligheten. Dessbättre klara ju vi kylan bättre än dem. ;-)
  Jag skrev nyss om eländet i min Kineseika blogg:
  http://bairuilong.blogcn.com/diary,33088177.shtml

  SvaraRadera
 4. Då var det som jag trodde då. Har provat det du säger, fast bytt ut ölen mot andra slags drycker, och det funkar ju faktiskt till en viss gräns. Luftkonditioneringen däremot finns som bekant inte utomhus och det är det som är själva problemet. Även om man inte rör sig i solskenet så blir man ordentligt varm i alla fall, men det får man väl försöka vänja sig vid helt enkelt.

  SvaraRadera